Ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις δράσεις της ΔΣΟ

Ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις δράσεις της ΔΣΟ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενημέρωσε για τις μελλοντικές δραστηριότητές της η ΔΣΟ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η νέα ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη ΔΣΟ, με επικεφαλής το βουλευτή Ιωάννη Αμανατίδη γνωστοποίησε στον κ.κ. Βαρθολομαίο όσα διημείφθησαν στη συνάντησή της με τη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και τη θρησκευτική ανεκτικότητα, καθώς και για την 22η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, στις 25 έως 29 Ιουνίου με θέμα «Ιστορικές Κοινότητες Ορθοδόξων στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πλευρά του, καλωσόρισε την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη ΔΣΟ και έκανε εκτενή αναφορά στη διεθνή δραστηριότητα που αναπτύσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο θρησκευτικό, οικολογικό και κοινωνικό τομέα. Επίσης, πληροφόρησε την αντιπροσωπεία σχετικά με τη μέλλουσα Οικουμενική Σύνοδο, που πρόκειται να συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το 2016.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ Ιωάννης Αμανατίδης και τα μέλη της Σταύρος Αραχωβίτης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Μπούρας και Γεράσιμος Γιακουμάτος, τη συνοδεία του συμβούλου της δρα Κώστα Μυγδάλη, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων, ανήμερα της εορτής των Αγίων, στην οποία χοροστάτησε ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή