Μήνυμα προς Μπαλτά από Θεσσαλονίκη

Μήνυμα προς Μπαλτά από Θεσσαλονίκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ηχηρό «Οχι» στο νομοσχέδιο Μπαλτά εστάλη χθες και από τη Θεσσαλονίκη. Διακόσια πενήντα άτομα, μεταξύ των οποίων πλήθος φοιτητών και πανεπιστημιακών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» και συνέρρευσαν, αργά το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. «Σήμερα, αυτοί που κυβερνούν θα έπρεπε να βγάλουν από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης το κομματικό παιχνίδι και να διαμορφώσουν μια εθνική επιτροπή, που να σκεφθεί και να εφαρμόσει ένα διεξοδικό σχέδιο για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο, που να αποτελέσει αφετηρία για να δώσουμε ως κοινωνία εφόδια και ελπίδες στους νέους» επεσήμανε, στον εισαγωγικό του λόγο, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. «Να μη μείνουμε στη μετριότητα, νισάφι με τον κομματισμό στα πανεπιστήμια» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου. «Ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα, που ψηφίστηκε με πρωτοφανή πλειοψηφία από συμπολίτευση και αντιπολίτευση», υπενθύμισε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Αν το βήμα αυτό ακολουθούσαν και άλλα παρόμοια για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και δεν ξηλωνόταν σιγά σιγά από τους επόμενους υπουργούς, τα πράγματα στην Παιδεία θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετικά». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης (Ν.Δ.) και Χριστίνα Ταχιάου («Ποτάμι»).

«Με αυτό που γίνεται σήμερα στην Παιδεία ακυρώνονται όλα όσα έγιναν στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε εκ μέρους της επιτροπής η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Νιόβη Παυλίδου, που έκανε ειδική μνεία στις υπουργούς Αννα Διαμαντοπούλου και Μαριέττα Γιαννάκου. «Παρότι ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, προέβησαν σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και η εκπαιδευτική κοινότητα στήριξε το έργο τους, γιατί ήταν θετικό» τόνισε. «Τώρα καταστρέφουν τα πάντα, γυρνάμε σ’ ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν έχει να δώσει απολύτως τίποτα». Η καθηγήτρια κάλεσε σε συστράτευση πανεπιστημιακή κοινότητα και φοιτητές.

Παρόμοιες εκδηλώσεις σχεδιάζονται σε Πάτρα, Ηράκλειο και αλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή