Εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες του Αλίμου

Εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες του Αλίμου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη χρονιά η παραλιακή λεωφόρος και τα χρόνια προβλήματα του παράκτιου μετώπου βρίσκονται στο επίκεντρο των συμβολικών δράσεων της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, επιλέγεται από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS ως πεδίο δύο καθαρισμών.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 9 το πρωί εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά σχολεία του Αλίμου θα καθαρίσουν, αλλά και θα καταγράψουν το ρυπαντικό φορτίο της Α’ πλαζ Αλίμου, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους και την καθοδήγηση των μελών του Δικτύου Μεσόγειος SOS. Παράλληλα με τη δράση καθαρισμού, οι μικροί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε επιμορφωτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα ενημερωθούν για τις τεράστιες επιπτώσεις των απορριμμάτων στο περιβάλλον θα και εμπεδώσουν την αξία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

Δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στη Β’ πλαζ Αλίμου (στάση τραμ Ζέφυρος) κάτοικοι, εθελοντές και φορείς του Αλίμου, εργαζόμενοι του οικείου Δήμου, μέλη και εθελοντές του Δικτύου Μεσόγειος SOS, αλλά και όσοι… πιστοί στην προστασία του περιβάλλοντος πολίτες θα δώσουν δυναμικό «παρών», υλοποιώντας έναν ακόμα κεντρικό καθαρισμό. Στη δράση θα συμμετάσχουν, επίσης, εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της εταιρίας Σάνιτας.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή εκστρατεία, συνεχίζει το έργο της περσινής επικεντρώνοντας στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν επισήμως πλέον την ένταση και την κρισιμότητά του.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νέα ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτάσσονται να μειώσουν δραστικά την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη ελαφριά πλαστική σακούλα, είτε λαμβάνοντας μέτρα ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019 και τις 40 έως τα τέλη του 2025, είτε διασφαλίζοντας ότι, από τα τέλη του 2018, αυτές οι σακούλες δεν θα δίνονται στους καταναλωτές δωρεάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή