Δικογραφία για ρατσιστικά σχόλια σε βίντεο

Δικογραφία για ρατσιστικά σχόλια σε βίντεο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος, με ψευδώνυμο, έκανε σχόλιο ρατσιστικού περιεχομένου, σε βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με θέμα τη διάσωση μεταναστών σε νησί του Βορείου Αιγαίου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για παράβαση του νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε καταγγελία για σχόλιο ρατσιστικού περιεχομένου, την οποία έθεσε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Αμέσως μετά, εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ' εφαρμογή σχετικών γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψε η σύνδεση διαδικτύου, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η κακόβουλη πράξη. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί. Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του χρήστη, σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή