Οξείες αντιδράσεις για Ολυμπιάδες

Οξείες αντιδράσεις για Ολυμπιάδες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, την οποία αποκάλυψε χθες η «Κ», να μη χρηματοδοτήσει τις συμμετοχές των Ελλήνων μαθητών στις επιστημονικές Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες.

«Η περικοπή της χρηματοδότησης αυτών των αποστολών με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς πνευματικούς αγώνες υπονομεύει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό», τονίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Φέτος, η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην οποία οι Ελληνες μαθητές έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη (4-16 Ιουλίου) με κόστος περί τα 9.000 ευρώ. «Ελπίζουμε ότι ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς θα πράξει το αυτονόητο. Θα εγκρίνει την κάλυψη των εξόδων για τη συμμετοχή της χώρας στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα», προσθέτει η ΕΜΕ.

«Θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ σημαντική για την καλλιέργεια αριστείας και εξωστρέφειας στην ελληνική εκπαίδευση. Το υπουργείο την τελευταία στιγμή δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί μετατοπίζοντας το βάρος στους συμμετέχοντες για να βρουν χορηγούς, μια δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το ίδιο, αφού δεν έχει μεριμνήσει για τους αντίστοιχους κρατικούς πόρους», ανέφερε χθες ο υπεύθυνος Παιδείας του «Ποταμιού» Γιώργος Μαυρωτάς. «Εστω και την ύστατη ώρα ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν χορηγοί για την εν λόγω προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών, προκειμένου να μην αποξενωθεί η Ελλάδα από τον τομέα της μαθητικής επιστημονικής αριστείας», συμπλήρωσε. Για «ακόμη ένα χτύπημα στην αριστεία» έκανε λόγο η εισηγήτρια ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Είναι η πρώτη φορά, εδώ και πέντε χρόνια που ξεκίνησε η κρίση, που το υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει μαθητές στις επιστημονικές Ολυμπιάδες, με άμεσο αντίκτυπο στην εξωστρέφεια των ελληνικών σχολείων και την πρόοδο των μαθητών. Προφανώς άλλες είναι οι προτεραιότητές τους, όπως η εξυπηρέτηση της στενής κομματικής τους πελατείας», πρόσθεσε η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή