Χείρα βοηθείας… για τις Ολυμπιάδες

Χείρα βοηθείας… για τις Ολυμπιάδες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά στον καταιγισμό των αντιδράσεων για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μη χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις Διεθνείς και Βαλκανικές Ολυμπιάδες, όπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της Τετάρτης 27 Μαΐου, χθες η ηγεσία του ανακοίνωσε ότι θα κόψει άλλες δαπάνες και θα καλύψει τα έξοδα των αποστολών. Βέβαια, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το Ιδρυμα Ωνάση πρότεινε να αναλάβει το κόστος των αποστολών, εξοικονομώντας τα χρήματα για το υπουργείο. Οι αλγεινές εντυπώσεις, πάντως, για την απόφαση του υπουργείου μένουν.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ανακοινώθηκε ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με απόφαση του υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά, το υπουργείο θα προχωρήσει στην περικοπή άλλων δαπανών προκειμένου να χρηματοδοτήσει, κατά το δυνατόν στο σύνολό τους, τη μετάβαση ή συμμετοχή των μαθητών σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες». Μάλιστα, η ανακοίνωση προσθέτει ότι «για το ίδιο θέμα, η επιστολή του γενικού γραμματέα προς τις επιστημονικές ενώσεις (σημ.: περί αναζήτησης χορηγιών) είχε τη μορφή σύστασης». Πάντως, στο έγγραφό του προς τις επιστημονικές ενώσεις, ο γ.γ. Δημήτρης Χασάπης έλεγε ότι «το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδων λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας. Σε περίπτωση συμμετοχής των ομάδων στους διαγωνισμούς, το υπουργείο θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας προς τρίτους».

Λίγο αργότερα μετά την πρώτη χθεσινή ανακοίνωση, έφθασε δεύτερη από το υπουργείο Παιδείας που έλεγε ότι «ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, επικοινώνησε με τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά και σε θερμό κλίμα του πρότεινε το Ιδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015. Το υπουργείο εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Ιδρυμα Ωνάση».

Επίσης, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Μαθηματικής Εταιρείας, Γιάννη Τυρλή, πολλοί πολίτες από όλη τη χώρα προσφέρθηκαν να συμβάλουν για την κάλυψη του ποσού, που υπολογίζεται περί τα 50.000 ευρώ για όλες τις αποστολές ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή