Σοβαρός τραυματισμός τουρίστριας από πτώση κεραυνού στην Κνωσό

Σοβαρός τραυματισμός τουρίστριας από πτώση κεραυνού στην Κνωσό

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά για το συγκεκριμένο σημείο, όπως το χαρακτήρισαν κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, σημειώθηκε στις 9.:30 το πρωί της Παρασκευής, όταν κεραυνός «χτύπησε» τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ξένοι επισκέπτες.

Πρόκειται για τουρίστες από τη Ρωσία, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου. Σοβαρότερη είναι η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας, η οποία υπέστη ανακοπή από το σοκ, όταν χτύπησε ο κεραυνός. Οι γιατροί τής έκαναν ανάταξη και παρέμεινε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί.

Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα από το ίδιο γκρουπ τουριστών, που διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Αργότερα, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο ακόμη επτά άτομα που είχαν υποστεί σοκ.

Το «ακραίο συμβάν» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας, αν και σύμφωνα με τους υπαλλήλους του αρχαιολογικού χώρου στο σημείο υπάρχει αλεξικέραυνο.

Μετά το περιστατικό, ο χώρος της Κνωσού έκλεισε, ενώ γίνεται αυτοψία από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή