Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σεισμική δόνηση, 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:05 το απόγευμα κοντά στο Ληξούρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 16 χιλιομέτρων δυτικά του Αργοστολίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο ενώ δύο τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώση βράχων στον Μύρτο.

Νωρίτερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί μικρότερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε «ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ενώ επισήμανε ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται στενά, από τον ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ερευνητικά κέντρα».

Τέλος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι οι «δύο σημερινοί σεισμοί, ο πρώτος στο Αργοστόλι και ο δεύτερος στην περιοχή της Παλλικής, εντάσσονται στον ίδιο εστιακό χώρο με τους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή