Επί ποδός οι δικηγόροι, λένε «όχι» σε επαναφορά νομοσχεδίου

Επί ποδός οι δικηγόροι, λένε «όχι» σε επαναφορά νομοσχεδίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους απειλούν οι δικηγόροι ενόψει της διαφαινόμενης επαναφοράς του προηγούμενου νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στη Λαμία (5-7 Ιουνίου) οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «εμπαιγμό των δικηγόρων» καθώς παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης  προς την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας ότι δεν θα προωθηθούν οι ρυθμίσεις του προηγούμενου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (γνωστού ως σχεδίου Χαμηλοθώρη), το οποίο είχε απορρίψει εν τω συνόλω το Δικηγορικό Σώμα, εν τούτοις, στην έγγραφη πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, επανέρχεται  το θέμα της αναθεώρησης του Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, με βάση, το προηγούμενο νομοσχέδιο Χαμηλοθώρη.

Μετά από πρόταση του προέδρου της Βασ. Αλεξανδρή, σε περίπτωση που προωθηθούν στη Βουλή διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Δικηγορικού Σώματος, η Ολομέλεια κρίνει ότι πρέπει να αρθεί άμεσα η αναστολή της πανελλαδικής αποχής διαρκείας που είχε αποφασισθεί από το  Δικηγορικό δημοψήφισμα για το προηγούμενο νομοσχέδιο. Η αποχή είχε ανασταλεί στις 31 Δεκεμβρίου, μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών.Αξίζει να σημειωθεί οτι την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.  Αθαν. Κουτρομάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή