ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάνει έδαφος η εκδοχή αυτοκτονίας για τον Γιακουμάκη

chanei-edafos-i-ekdochi-aytoktonias-gia-ton-giakoymaki-2087419

Θεαματική ανατροπή πραγματοποιείται στην υπόθεση του θανάτου του Ρεθυμνιώτη φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Οπως είπε στην «Κ» ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου σπουδαστή, κ. Δημήτρης Μπούκας, «παρά το γεγονός ότι το κακούργημα δεν έχει ακόμη προσωποποιηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει νέα τροπή και πρέπει να αναμένουμε πλέον το αποτέλεσμα της κύριας ανάκρισης στην οποία έχει παραπεμφθεί η υπόθεση».

Η δίωξη στρέφεται κατά αγνώστων, καθώς από τις έως τώρα έρευνες δεν εντοπίστηκαν οι δράστες. Ομως το γεγονός ότι η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία δίδει άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθώς η εκδοχή της αυτοκτονίας φαίνεται να χάνει έδαφος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, υπάρχουν επίσης κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και αυτό αφορά προφανώς και συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται εντός των επομένων ημερών να υπάρξουν κατηγορίες και για άλλα αδικήματα, όπως, για παράδειγμα, καψώνια τα οποία έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων και πειράγματα τα οποία είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying εις βάρος του 20χρονου σπουδαστή, καθώς θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

«Είμαι βέβαιος ότι τη μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη, υπήρξε εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για τον θάνατό του. Και δεν εννοώ ότι εξώθησε τον Βαγγέλη στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία!», δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Μπούκας, θεωρώντας ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει σαφής χαρακτηρισμός της πράξης ως αυτοχειρία ή ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα η υπόθεση, που βρίσκεται πλέον στα χέρια της τακτικής ανακρίτριας Ιωαννίνων, σύντομα θα διαλευκανθεί και θα πάρει την άγουσα προς τις δικαστικές αίθουσες.

Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε και βρέθηκε, 37 ημέρες μετά, νεκρός σε χωράφι της περιοχής.