Η πολυσχιδής δράση του «Νικήτα» της ΕΥΠ

Η πολυσχιδής δράση του «Νικήτα» της ΕΥΠ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηδη από το 2012 υπήρχαν στο εσωτερικό της ΕΥΠ ψίθυροι και υπόνοιες για ύποπτες δραστηριότητες του πρώην προϊσταμένου του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Υπηρεσίας, που σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διασυνδέσεις επίορκων αξιωματούχων με αλλοδαπούς δουλεμπόρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το φθινόπωρο του 2012 ο σύλλογος εργαζομένων στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΥΠ, του οποίου σημειωτέον ήταν αντιπρόεδρος, είχε υποχρεωθεί να διαψεύσει πληροφορίες και δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον «Νικήτα» (όπως ήταν το ψευδώνυμό του) με το οργανωμένο έγκλημα, αποδίδοντας τη σχετική φημολογία σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εν όψει των επικείμενων, εκείνη την περίοδο, εκλογών για την επιλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο της ΕΥΠ. Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΣΥΚΕΥΠ) με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2012 ανέφερε τα εξής: «Τις ημέρες αυτές ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας και προϊστάμενος του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος δέχεται μια έντονη επίθεση λάσπης… Με διασπορά φημών, είτε διά ζώσης είτε μέσω blogs, φέρεται ως φυλακισμένος (!) λόγω διαπλοκής του με το Οργανωμένο Εγκλημα!!!».

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρεαν, ο «Νικήτας» ήταν αναμεμειγμένος σε κύκλωμα δουλεμπόρων που είχε εξαρθρωθεί στην περιοχή της Αργολίδας, ενώ την ίδια περίοδο είχε υπάρξει νέος κύκλος δημοσιευμάτων σχετικά με τη φημολογούμενη ενεργό ανάμειξή του σε υπόθεση πειρατείας φορτηγού με 50 παράτυπους μετανάστες, τον Οκτώβριο του 2010 στον Ασπρόπυργο. Στο συγκεκριμένο περιστατικό είχαν πάρει μέρος δύο Κούρδοι με τα ψευδώνυμα «Τάσος» και «Αλέξης», τους οποίους ο «Νικήτας» παρουσίαζε στην ΕΥΠ ως πληροφοριοδότες του. Ο ΣΥΚΕΥΠ είχε παράσχει πλήρη κάλυψη στον αντιπρόεδρό του επισημαίνοντας ότι «η επιχείρηση των φαιδρών “γκαιμπελάκηδων” βούλιαξε στη δημόσια χλεύη», ενώ απέδιδε τη φημολογία εκείνων των ημερών «σε επιχείρηση διαμόρφωσης κλίματος για τις επικείμενες εκλογές».

Ο εν λόγω αξιωματούχος παρέμεινε στο τιμόνι του Τμήματος του Οργανωμένου Εγκλήματος μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, οπότε ολοκληρώθηκε η τριετής θητεία του ως επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης.

Συνάδελφοί του στην υπηρεσία περιγράφουν στη συνέχεια ότι ανέπτυξε εντονότερη συνδικαλιστική δράση. Τον Μάρτιο του 2014 ήταν εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΣΥΚΕΥΠ, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έθεσε υποψηφιότητα για την εκλογή του στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ (ΟΜΕ-ΕΥΠ), ενώ εξελέγη και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΥΠ, η θητεία του οποίου ξεκίνησε τυπικά την 1η Ιανουαρίου 2015. «Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον σύλλογό μας, θα στηρίξουν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα αγωνιστική διάθεση και μαχητικότητα όλους τους εργαζομένους (ιδιαίτερα τους νέους υπαλλήλους) απέναντι σε τυχόν αυθαιρεσίες και αδικίες», ανέφερε ο «Νικήτας» σε παλαιότερη επιστολή του προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Η ίδια ανακοίνωση ξεκινούσε με τη διαπίστωση ότι «η πατρίδα βρίσκεται στη δίνη ενός άτυπου οικονομικού πολέμου, κατά τον οποίο κυριαρχικά δικαιώματα εκχωρούνται και αντεργατικοί νόμοι δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα για το μέλλον των συντάξεων και της μισθωτής εργασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή