Η ΕΥΠ απευθείας στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η ΕΥΠ απευθείας στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την εποπτεία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση πέρασε και τυπικά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Οπως έγινε χθες γνωστό, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κ. Πανούση και σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Γιάννη Ρουμπάτη, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται απευθείας στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όχι στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για τη συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε με αφορμή διοικητικού χαρακτήρα θέματα, που αφορούσαν στη λειτουργία της ΕΥΠ και ήταν πιθανό να προκαλέσουν νομικής φύσεως κωλύματα. Το ζήτημα, εξάλλου, επεσήμαναν στους κ. Ρουμπάτη και Πανούση νομικοί σύμβουλοι της υπηρεσίας.

Ετσι, αρμόδιος στο εξής να υπογράφει για θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ είναι, και τυπικά, ο κ. Πανούσης. Σημειώνεται ότι την επεξεργασία σχεδίου νόμου για θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ έχει ολοκληρώσει προ μηνός ο κ. Πανούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή