Ιχνη της ομάδας του Διστόμου σε εννέα ληστείες

Ιχνη της ομάδας του Διστόμου σε εννέα ληστείες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συμμετοχή σε συνολικά εννέα ληστείες κατηγορεί η Αστυνομία τους επονομαζόμενους «Ληστές του Διστόμου». Χθες, δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας τραπεζών, στις οποίες απεικονίζονται τα μέλη της ομάδας εν δράσει. Οι κατηγορίες για συμμετοχή στην ομάδα των ληστών αφορούν τους Σπύρο Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη που συνελήφθησαν στη Ν. Αγχίαλο, τον Γιώργο Πετρακάκο που διαφεύγει τη σύλληψη και τον αυτόχειρα Σπύρο Δραβίλα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η παρουσία των κατηγορουμένων στις ληστείες επιβεβαιώνεται από δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα, καθώς και από μαρτυρίες υπαλλήλων που αναγνώρισαν σε καταθέσεις τους τους δράστες.

Ο συνήγορος, πάντως, του Τσιρώνη κ. Κώστας Παπαδάκης επεσήμανε χθες στην «Κ» ότι στη δικογραφία δεν έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του εντολέα του στις ληστείες.

Από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι οι πρώτες ληστείες που αποδίδονται στα μέλη της ομάδας διαπράχθηκαν το 2011 σε Ν. Ηράκλειο και Π. Φάληρο. Ακολουθεί, το 2013, η ληστεία στο Βελεστίνο Μαγνησίας, στην οποία φέρεται να πήρε μέρος και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης, ενώ το 2014 οι κατηγορούμενοι φέρονται να διέπραξαν τέσσερις «επιθέσεις» σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Ωρωπό, Δώριο Μεσσηνίας, Συκούριο Λάρισας, αλλά και στο Δίστομο Βοιωτίας.

Πιο πρόσφατα

Η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζει και ταυτοποιεί τα μέλη της ομάδας σε ληστείες που σημειώθηκαν πιο πρόσφατα, τον Απρίλιο στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και στον Αμπελώνα Λάρισας. Τα δύο τελευταία περιστατικά, όπως είναι ήδη γνωστό, οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο της Ν. Αγχιάλου και στα ίχνη των Χριστοδούλου, Δραβίλα και Τσιρώνη.

Στην ιστοσελίδα της (www.astynomia.gr) η ΕΛ.ΑΣ. ανάρτησε και φωτογραφίες των τριών πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Ν. Αγχιάλου, αλλά και το σπίτι που διατηρούσε ο Τσιρώνης στα Ανω Λεχώνια. Οι ταυτότητες είναι πλαστές, απεικονίζουν τους Δραβίλα και Τσιρώνη και φέρουν στοιχεία «Γιώργος Σοφρώνης», «Δημήτρης Ζέρβας» και «Παναγιώτης Χελάς». Πιθανολογείται ότι οι συλληφθέντες έχουν χρησιμοποιήσει τα πλαστά δελτία για τη μίσθωση ακινήτων. Τέλος, δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες πειστηρίων, όπως περούκες, λαστιχένιες μάσκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα και των (κλεμμένων από την Αττική) αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους.

Αστυνομικοί εκφράζουν υπόνοιες για συμμετοχή στις παραπάνω ληστείες και του επίσης καταζητούμενου «ληστή με τα μαύρα» Μάριου Σεϊσίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή