«Οχι» ΚΕΔΕ σε Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Οχι» ΚΕΔΕ σε Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται πλέον η Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ), η οποία αρνείται σε κάθε περίπτωση και παρά τις πιέσεις να συμμορφωθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 20ής Απριλίου όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Εμμένει στην απόφαση του συνεδρίου της Χαλκιδικής, να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Απαντώντας μάλιστα στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, που καλεί δήμους και περιφέρειες να συμμορφωθούν «αμελλητί», με ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ απαντά περίπου «πάρτε τα μόνος σας».

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει: «Θα θέλαμε να σας ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την απόφαση που λάβαμε στο συνέδριο της Χαλκιδικής τον προηγούμενο μήνα». Μάλιστα, οι δήμαρχοι εξηγούν ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας έχει δημιουργήσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και στους δήμους, που έτσι και αλλιώς βρίσκονταν σε οικονομική δυσχέρεια. «Η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των δήμων έχει επιδεινωθεί. Αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας».

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση η ΚΕΔΕ πετάει το μπαλάκι στον υπουργό Εσωτερικών, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταφορά των χρημάτων, εφόσον κρίνεται κάτι τέτοιο αναγκαίο, με δική της ευθύνη: «Εμμένουμε στην άποψη ότι η κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμά μας, χωρίς να απαιτείται απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής».

Το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Εσωτερικών, που ζητεί από τις περιφέρειες και τους δήμους να μεταφέρουν άμεσα τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης την Τρίτη.

Ωστόσο, δεν διαφαίνεται διάθεση αλλαγής θέσης από την ΚΕΔΕ, η πλειοψηφία του προεδρείου του Δ.Σ. της οποίας πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς παρά τη διάθεση συμβιβασμού που είχε επιδείξει αρχικά ο πρόεδρος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υπερίσχυσαν οι φωνές που ζητούν σκληρή αντιπολιτευτική στάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή