Πλέξιμο για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών

Πλέξιμο για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος γιορτάζουν, αύριο, Σάββατο, διάφορες ομάδες της πόλης, που μοιράζονται την αγάπη για το πλέξιμο. Από τις 11 το πρωί έως τις 3 μ.μ., θα βρίσκονται έξω από το κατάστημα Σακαλάκ (Κολοκοτρώνη 30) με τις βελόνες τους και ο καθένας θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα μικροσκοπικό πλεκτό από ολόμαλλο νήμα, ακολουθώντας απλές συμβουλές. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι λάτρεις του πλεξίματος απ’ όλη την Αθήνα, αλλά και να μυήσουν τους περαστικούς στα μυστικά αυτής της ψυχαγωγικής και… παραγωγικής ενασχόλησης.

Στο τέλος, τα κομμάτια θα ενωθούν σχηματίζοντας κουβερτάκια, τα οποία θα προσφερθούν στη ΜΚΟ για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών «Ηλιτόμηνον». Καθώς τα πρόωρα δυσκολεύονται να διατηρήσουν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός τους, τα κουβερτάκια, τα σκουφάκια και τα καλτσάκια από υψηλής ποιότητας νήμα είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για όλους όσοι διαθέτουν βασικές γνώσεις πλεξίματος, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρουν μαζί τους τις βελόνες ή τα βελονάκια τους (Νο 3 έως 5).

Η Βάσια Μπούζια και οι «Yarn stories for a cause» από τα Βριλήσσια ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις ομάδες «Συνταξιούχοι εν Δράσει», «Velonistas», «Πλέκουμε παρέα στην Αγία Παρασκευή» και τη γυναικεία εθελοντική οργάνωση ΧΕΝ Νέας Σμύρνης, για να διοργανώσουν το αθηναϊκό σκέλος ενός παγκόσμιου θεσμού, που ξεκίνησε το 2005 με δράσεις σε 25 πόλεις του κόσμου και το 2008 είχε επεκταθεί σε 800. Φέτος, άτομα και ομάδες θα συγκεντρωθούν για να πλέξουν δημόσια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τη Νότια Αφρική, το Ισραήλ, την Κίνα και αλλού.

Το «Ηλιτόμηνον» διοργανώνει και υποστηρίζει επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την επίλυση των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά. Ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων απ’ όλη την Ευρώπη, που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας στη φροντίδα των νεογέννητων στην Ε.Ε. (www.ilitominon.gr).

Ο χώρος επί της οδού Κολοκοτρώνη είναι στεγασμένος και προσβάσιμος για άτομα με κινητική αναπηρία, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6977-90.19.50.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή