ΟΛΠ: Παραίτηση μέλους του ΔΣ – στις 22 Ιουνίου η γενική συνέλευση

ΟΛΠ: Παραίτηση μέλους του ΔΣ – στις 22 Ιουνίου η γενική συνέλευση

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση παραίτησης του προέδρου και Δ/ντα συμβούλου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη και το θέμα σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων για τη διετία 2015-2017 χωρίς λήψη σχετικής απόφασης, εξετάστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.

Από το συμβούλιο απουσίασε το μέλος Θάνος Λιάγκος, ειδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Νάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους διαφωνώντας με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του Ταμείου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ανακοινώθηκε και επισήμως το αίτημα αναβολής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα αρχίσει μεν αύριο 13.06.2015, αλλά θα διακοπεί και θα συνεχισθεί για όλα τα θέματα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου 2, Πλατεία Συντάγματος.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε επιστολή του έχει εκφράσει την επιθυμία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα προκύψει από τη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, να συζητήσει και να συμφωνήσει το θέμα της συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων του ΟΛΠ.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ επισκέφθηκε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεως εργασίας, τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι κατανοεί το θέμα που έχει ανακύψει και δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.

Η ΟΜΥΛΕ ανακοίνωσε, επίση,ς ότι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Ταιπέδ κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος σε τηλεφωνική που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων φέρεται να δήλωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πρόβλημα με την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή