Συνεδρίαση φαρμακοποιών για επόμενες κινητοποιήσεις

Συνεδρίαση φαρμακοποιών για επόμενες κινητοποιήσεις

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές αναμένουν εναγωνίως οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, προκειμένου να δουν εάν τελικά τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενδεχόμενο που σαφώς απεύχονται. Μετά την απεργία της περασμένης Τετάρτης, με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των φαρμακείων σε αυτή, σήμερα στις 10 π.μ. ξεκινά η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στα γραφεία του, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να εξετάσουν όλες τις εξελίξεις και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Εως χθες το απόγευμα, επικρατούσαν πολλές διαφορετικές τάσεις, με το πιο πιθανό σενάριο να αποφασιστεί σήμερα ένα πλαίσιο αντιδράσεων που να περιλαμβάνουν απαραίτητα απεργιακές κινητοποιήσεις. Ξεκάθαρη θέση κατά μιας νέας απεργίας έχουν λάβει οι φαρμακοποιοί που στηρίζουν το διευρυμένο ωράριο και οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος, Μαίρη Λυβίζου, έχει δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στα μέλη τη μη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τα ΜΥΣΥΦΑ και καλεί τον κλάδο να βρει άλλους τρόπους έκφρασης των αιτημάτων του. Προς το παρόν, οι φαρμακοποιοί έχουν τη συμπαράσταση του υπουργού Υγείας, Παν. Κουρουμπλή, βουλευτών του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία βρέθηκαν «κοινές συνιστώσες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή