Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα διακινητών, που επρόκειτο να μεταφέρει 72 αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη προς τη μεθόριο Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην περιοχή του Κιλκίς, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 28 έως 49 ετών. Τρεις εκ των συλληφθέντων είναι ελληνικής καταγωγής και ο τέταρτος είναι υπήκοος Συρίας.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης «μπλόκαραν» στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 49χρονος Έλληνας, και στο οποίο επέβαιναν 72 αλλοδαποί από τη Συρία και το Ιράκ, μεταξύ αυτών και 17 ανήλικοι.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε δεύτερο όχημα -ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο- που προπορευόταν του φορτηγού και στο εσωτερικό του οποίου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ο ρόλος των οποίων ήταν να ενημερώνουν τον 49χρονο συνεργό τους ενόψει αστυνομικών ελέγχων.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, καθένας από τους πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο να καταβάλει στα μέλη του κυκλώματος 150 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν στο προορισμό τους. Μέσω των Βαλκανίων, οι μετανάστες θα επιχειρούσαν -στη συνέχεια- να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Τον ίδιο τελικό προορισμό φαίνεται ότι είχαν άλλοι οκτώ πρόσφυγες από τη Συρία, που εντοπίστηκαν, σε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή του Κιλκίς. Την μεταφορά τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, είχαν αναλάβει τρεις Έλληνες διακινητές, δύο άντρες και μία γυναίκα. Οι πρόσφυγες επέβαιναν σε φορτηγό που οδηγούσε ένας 38χρονος, ενώ οι δύο συνεργοί του βρίσκονταν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που, όπως στην προηγούμενη περίπτωση, λειτουργούσε ως προπομπός. Η παράνομη μεταφορά αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ασφάλειας Δοϊράνης που ανήκει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή