Βασάνισαν και σκότωσαν ηλικιωμένο ρακοσυλλέκτη

Βασάνισαν και σκότωσαν ηλικιωμένο ρακοσυλλέκτη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας υπάλληλος του Δήμου Περιστερίου κατηγορούνται για τον φόνο 81χρονου ρακοσυλλέκτη, το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου. Κίνητρό τους, όπως ομολόγησαν, ήταν να αποσπάσουν από τον ηλικιωμένο μεγάλο χρηματικό ποσό (ύψους περίπου 300.000 ευρώ) που είχαν ακούσει ότι έκρυβε στο σπίτι του, στα Σπάτα. Τελικά, ο πολυπόθητος θησαυρός δεν βρέθηκε, ενώ οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τη στιγμή ακριβώς που είχαν μπει και ερευνούσαν το σπίτι του ηλικιωμένου. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 50χρονος πρώην αστυνομικός και ο 46χρονος δημοτικός υπάλληλος πήγαν στο σπίτι του ρακοσυλλέκτη και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς που διεξάγουν έρευνα για τροχαίο ατύχημα, τον έπεισαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο εξοχικό του 46χρονου στους Αγ. Θεοδώρους Κορίνθου, όπου τον υπέβαλαν σε βίαιη ανάκριση προκειμένου να τον αναγκάσουν να τους αποκαλύψει την κρυψώνα του θησαυρού που υποτίθεται ότι κατείχε. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο φερόμενοι ως δράστες έδεσαν με χειροπέδες και χτύπησαν τον 81χρονο έως ότου αυτός έχασε τις αισθήσεις του και εν τέλει απεβίωσε.

Αμέσως μετά, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον ηλικιωμένο χτυπώντας τον με ηλεκτρικό εκκενωτή (tazer) και αφού απέτυχαν, τον εγκατέλειψαν στο πάτωμα και μετέβησαν από τους Αγ. Θεοδώρους στο σπίτι του στα Σπάτα προκειμένου να ερευνήσουν τον χώρο και να βρουν τα χρήματα που πίστευαν ότι κρατούσε κρυμμένα εκεί. Ενόσω έψαχναν, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων που, στο μεταξύ, είχαν ειδοποιηθεί (από περίοικο) για την εξαφάνιση του 81χρονου πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να εξετάσουν τη βασιμότητα της καταγγελίας. Βρήκαν κρυμμένους στην αυλή του σπιτιού τους δύο άνδρες και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα. Εξεταζόμενοι ο 50χρονος πρώην αστυνομικός και ο 46χρονος δημοτικός υπάλληλος Περιστερίου ομολόγησαν την πράξη τους και υπέδειξαν στους αστυνομικούς την εξοχική κατοικία μέσα στην οποία βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ρακοσυλλέκτης. Στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια, μια καραμπίνα και φυσίγγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή