Ανθρωπιστική παρέμβαση της «Αποστολής» στους μετανάστες στην Χίο

Ανθρωπιστική παρέμβαση της «Αποστολής» στους μετανάστες στην Χίο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανθρωπιστική παρέμβαση που συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες μετανάστες στην Χίο, προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την οικονομική στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC.

Σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και τις τοπικές αρχές, κλιμάκιο της  «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, σε επιτόπια επίσκεψή του, κατέγραψε τις πλέον επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει το νησί σχετικά με τη φύλαξη-στέγαση των μεταναστών όπως επίσης, και τις συνθήκες διαμονής των ίδιων των μεταναστών λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αδυναμία των Αρχών,  λόγω κρίσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Αποστολής,  να ανταποκριθούν και την αναγκαιότητα  τήρησης των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» , προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής στους οικίσκους του παλιού Κέντρου Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου. Ακόμη,  εγκατέστησε πέντε κινητές ντουζιέρες στο νέο Κέντρο, ενώ διένειμε 1.700 πακέτα προσωπικής υγιεινής διαφορετικά για άνδρες, γυναίκες και μωρά.  Τέλος, προχώρησε στη διανομή 200 παιδικών τσαντών με γραφική ύλη και είδη ζωγραφικής.

Με την συγκεκριμένη προσφορά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμβάλει ουσιαστικά στην ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από το μαζικό κύμα εισροής μεταναστών – προσφύγων, αλλά και σ’ αυτά που βιώνουν  οι ίδιοι οι μετανάστες. Κυρίως όμως η συγκεκριμένη βοήθεια συμβάλει στην αξιοπρεπή διαμονή και το σεβασμό  των ανθρώπων που οι συνθήκες ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Σήμερα παραδόθηκαν από τον Μητροπολίτη Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα ολοκληρωμένα τα έργα αποκατάστασης στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των Κέντρων στο Μερσινίδι, καθώς επίσης και τα πακέτα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας  αλλά και οι παιδικές τσάντες στο Λιμεναρχείο Χίου προς διανομή στους μετανάστες. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον τόσο του Μητροπολίτου κ. Μάρκου όσο και του κ. Δήμτσα γα τους ανήλικους μετανάστες που έχουν χαθεί στην Ελλάδα και τους αναζητούν οι γονείς τους.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» και  αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι μετανάστες σημειώνοντας τα εξής: «καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκουν καταφύγιο στην Χίο αναζητώντας έτσι μια δίοδο για ένα καλύτερο αύριο. Περισσότερο από ποτέ η Εκκλησίας μας αναγνωρίζοντας αυτές τις δυσκολίες, με την συγκεκριμένη προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επιχειρεί να καλύψει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος  αυτών των αναγκών προσφέροντας χαμόγελα σε εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».  Τέλος,  επεσήμανε την διακονία της Εκκλησίας στους μετανάστες όπως προκύπτει από τη Ορθόδοξη Θεολογία.

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και στο επίκεντρο του προβλήματος είναι τα νησιά του Αιγαίου. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες, που κάτω από άθλιες συνθήκες φτάνουν στην Χίο και σήμερα προχώρησε σ’ αυτή την προσφορά που επιχειρεί να καλυτερεύσει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Όλοι μαζί ας ενώσουμε, επιτέλους, τις προσπάθειές μας και ας ξαναδείξουμε την ανθρωπιά μας. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσει  να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη και κατανόηση», δήλωσε ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

                          

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή