Συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας σε όλη την Ελλάδα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 7.000 πολίτες συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της λιτότητας, η οποία διοργανώθηκε μέσω Facebook στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τετάρτης και είχε κεντρικό σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το «Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας».

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα.

Υπογραμμίζεται δε ότι «ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται – Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις κινητοποιήσεις τονίζει ότι «η στήριξη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ειδικότερα ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δίνουν μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου, δείχνοντας έμπρακτα ότι κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του».

Συγκεντρώσεις σε Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση και στήριξής της στην διαπραγμάτευση που διεξάγει με τους θεσμούς, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ στις τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη στις 7.30 πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, για να δηλώσουν την στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές και παράλληλα να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την λιτότητα, την υπερφορολόγηση και τα μνημόνια.

Οι συγκεντρωθέντες αφού παρέμειναν για μία ώρα περίπου στην πλατεία στην συνέχεια έκαναν πορεία στους πεζόδρομους της Εθνικής Αντιστάσεως και της Τάσου Σεχιώτη.

Στην Καλαμάτα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία και στην Κόρινθο, μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Περιβολάκια.

Η πρόσκληση για τις συγκεντρώσεις έγινε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με το σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα».

Δυναμικό παρών στο Ηράκλειο

Οι Ηρακλειώτες έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση που έγινε απόψε, στην πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωσαν κατά της λιτότητας υποστηρίζοντας παράλληλα το έργο της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Οι Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών με βασικό σύνθημα: «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου και με ένα ειρηνικό συλλαλητήριο αποδοκίμασαν την λιτότητα που προωθείται από τους δανειστές της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή