ΕΡΓΟΣΕ: Νέο δίκτυο Τιθορέα – Λιανοκλάδι το 2017

ΕΡΓΟΣΕ: Νέο δίκτυο Τιθορέα – Λιανοκλάδι το 2017

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής και επιδομής στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία τοποθετεί τη λειτουργία της γραμμής την άνοιξη του 2017.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ στους επόμενους δύο μήνες θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και ΑΔΜΗΕ για τους υποσταθμούς της γραμμής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν την ηλεκτροκίνηση. Το τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2017, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες δοκιμών και πιστοποίησης του έργου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η  απόσταση μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα διανύεται σε περίπου 3,5 ώρες, αφού τα ηλεκτροκίνητα τρένα  θα μπορούν να αναπτύσσουν κατά τόπους ταχύτητες 200 χλμ./ώρα, ενώ θα εκμηδενιστούν οι ρύποι που εκλύονται σήμερα από τα πετρελαιοκίνητα τρένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή