Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία: «Πιστεύουμε σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα»

Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία: «Πιστεύουμε σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση με τίτλο «Πιστεύουμε σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» μέσω της οποίας απευθύνεται έκκληση προς όλους τους πολίτες να συμβάλουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε., εξέδωσε η «Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία». Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η μόνη η οποία μπορεί να διασφαλίσει όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη του τόπου τούτου και της κοινωνίας, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές και ενώ διακυβεύονται το μέλλον της χώρας και η θέση της στο Κοινό Ευρωπαϊκό Νόμισμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, η «Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία», θεωρεί ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί το μήνυμα που στέλνει καθημερινά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν είναι άλλο από την παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης.

Η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η μόνη η οποία μπορεί να διασφαλίσει όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη του τόπου τούτου και της κοινωνίας, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο αυτή, που εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στα σύνορα μας και στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο γύρω μας.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από τη διασφάλιση του μέλλοντος της Ελλάδας μέσα στο φυσικό της πλαίσιο. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό είναι να συνεργασθούμε, μέσα σε ένα κλίμα αξιοπιστίας, ισοτιμίας και συνέπειας με τους εταίρους μας, μακριά από ιδεολογικές προκαταλήψεις και ψευδαισθήσεις.

Οι προειδοποιήσεις που έρχονται από παντού δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για επικίνδυνες καθυστερήσεις.

Η «Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία», θέλει η Ελλάδα να ανήκει σε μια Ενωμένη Ευρώπη σαν ένα ισάξιο και όχι παρείσακτο μέλος, ανάμεσα σε φίλους και εταίρους, με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη. Θέλουμε να ανήκουμε σε μια Ευρώπη που μας αξίζει αλλά και που της αξίζουμε.

Υπό αυτή την οπτική, έχουμε πίστη σε μία δημιουργική και ποιοτική Ελλάδα, που έχει αξίες, αρχές, θεσμούς και πολιτισμό, και της οποίας η φυσική θέση πρέπει να είναι μέσα στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιστεύουμε ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι δεδομένος και για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας, καλώντας τους να συμβάλουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή