Στο αυτόφωρο 31 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη»

Στο αυτόφωρο 31 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των συλληφθέντων των επεισοδίων που σημειώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης «Μένουμε Ευρώπη», της δεύτερης διαδήλωσης μέσα σε τέσσερις ημέρες, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Σε βαρος τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματιής βλάβης, διακεκριμένη φθορά και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων.

Από τους συλληφθέντες 31 παραπέμθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ένας ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται πως μία ολιγάριθμη ομάδα νεαρών ακροαριστερών υποδέχθηκαν τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές με κραυγές για το Μελιγαλά (όπου, όπως φώναζαν, «έγινε μισή δουλειά») και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά και συνθήματα όπου τους συνέκριναν με ρουφιάνους των Ες-Ες και άλλα αποτρόπαια.

Η επιθετική τους παρουσία παραλίγο να οδηγήσει σε συμπλοκή με τους υποστηρικτές του «Μένουμε Ευρώπη». Η παρουσία των ΜΑΤ απέτρεψε τον εκτροχιασμό της κατάστασης πέρα από την ανταλλαγή ύβρεων. Λίγο μετά τις 7.30, η μικρή ακροαριστερή αντισυγκέντρωση κατευθύνθηκε προς την Πανεπιστημίου με τη συνοδεία των ΜΑΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή