Μετάλλιο από τη Σερβία σε Μίκη Θεοδωράκη – Λιάνα Κανέλλη

Μετάλλιο από τη Σερβία σε Μίκη Θεοδωράκη – Λιάνα Κανέλλη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιμητικές διακρίσεις στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και στη δημοσιογράφο και βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, για την προσφορά τους στα κοινά και στο χώρο του πολιτισμού, απονεμήθηκαν από τη Δημοκρατία της Σερβίας. Οπως σημείωσε ο Μπράνκο Λαζάρεβιτς, επιτετραμένος της πρεσβείας της Σερβίας στην Αθήνα, στις δύσκολες στιγμές της γειτονικής χώρας, αν και δεν τους ζητήθηκε προσέφεραν συμπαράσταση κι αλληλεγγύη.

Στον Μ. Θεοδωράκη, που δεν παραυρέθηκε στην εκδήλωση της Δευτέρας για λόγους υγείας, απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο. Τη διάκριση παρέλαβε ο βιογράφος του, Γ. Σγουράκης. Στη Λιάνα Κανέλλη, απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο. «Σου αλλάζει τη ζωή να βλέπεις ένα λαό πιασμένο χέρι– χέρι να υπερασπίζεται τις γέφυρες και τη ζωή του. Σου αλλάζει την αντίληψη για τη δικαιοσύνη του σύγχρονου κόσμου, όταν έχεις σταθεί να υπερασπιστείς το λαό της Σερβίας στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή