ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας στο «Σωτηρία»

Γυναίκα λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας στο «Σωτηρία»

Δώδεκα λεπτά περίμενε, με απόλυτη ψυχραιμία, η μεταμφιεσμένη γυναίκα που διέπραξε την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, μέσα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, πού είχε χρονοκαθυστέρηση, για να αρπάξει τελικά τα 125.000 ευρώ και να γίνει «καπνός».

Όπως έγινε γνωστό από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, η ένοπλη ληστεία φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και η γυναίκα με τον συνεργό ή τους συνεργούς της γνώριζαν καλά τα κατατόπια.

Το αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους, είχε κλαπεί μόλις χτες το βράδυ από την περιοχή του Γκύζη και η ιδιοκτήτρια του δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή, μέχρι που την ενημέρωσαν οι αστυνομικοί.

Η άγνωστη γυναίκα, η οποία φορούσε ξανθιά περούκα και γυαλιά ηλίου, μπήκε στην τράπεζα γύρω στις 8.00 το πρωί και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους λέγοντας: «Ληστεία, μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά». Στη συνέχεια διέταξε να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. «Έχω χρόνο να περιμένω», είπε.

Τελικά, μετά από 12 λεπτά, οπότε άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, άρπαξε τα χρήματα αι εξαφανίστηκε από την πίσω πλευρά του νοσοκομείου, όπου την περίμενε ο συνεργός της με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Αμέσως μετά οι υπάλληλοι πάτησαν το κουμπί τους συναγερμού και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, αλλά ήταν ήδη αργά.

Το ΙΧ βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση, στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου και σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με άλλο όχημα και αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι στο κτίριο «8», του νοσοκομείου, όπου βρίσκεται η τράπεζα, νοσηλεύονται συνήθως κρατούμενοι των φυλακών. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται από την Ασφάλεια Αττικής αν υπάρχει κάποια σχέση με αυτό το γεγονός.

Επίσης, λόγω του τρόπου δράσης, τις έρευνες παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ληστεία από γυναίκα, επίσης μεταμφιεσμένη, είχε γίνει και στις 13 Μαΐου σε τράπεζα στη Νέα Πεντέλη, με λεία 5.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι περιγραφές δεν επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα στις δύο περιπτώσεις, κάτι ωστόσο που εξετάζεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.