Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων ΕΠΑΛ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι βαθμοί των φετινών υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για μία θέση σε ΤΕΙ.

Η συμμετοχή στα δύο μαθήματα γενικής παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά) δείχνει την συνολική συμμετοχή, καθώς το τρίτο εξεταζόμενο μάθημα είναι σχετικό με την ειδικότητα κάθε υποψηφίου. Έτσι, στη Νεοελληνική Γλώσσα μετείχαν 15.127 υποψήφιοι και στα Μαθηματικά 14.914 (ο αριθμός είναι μικρότερος από τη Γλώσσα διότι ορισμένοι μετέχουν μόνο στο πρώτο μάθημα για διάφορους λόγους απαλλαγή στράτευσης).

Πάντως, στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ φέτος συμμετείχαν οι λιγότεροι υποψήφιοι της τελευταίας τριετίας (στις εξετάσεις της Γλώσσας το 2013 μετείχαν 17.394 υποψήφιοι και πέρυσι 16.259), γεγονός που δείχνει την μείωση του ενδιαφέροντος των 16χρονων στην Ελλάδα για την επαγγελματική εκπαίδευση. Ως προς την πορεία των βάσεων εισαγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας υποψηφίων στα ΤΕΙ, με βάση τις επιδόσεις συνδυαστικά στα δύο μαθήματα γενικής παιδείας, προδικάζεται πτώση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή