ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελλήφθησαν οι «ληστές με τα σίδερα»

Συνελλήφθησαν οι «ληστές με τα σίδερα»

Στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές έφτασαν την παρασκευή άνδρες της Ελ.Ασ. από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση. Πρόκειτια για την ομάδα των «ληστών με τα σίδερα», όπως ανακοινώθηκε.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες από την Γεωργία, ένας 37 και ένας 38 ετών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας συνεργός τους, 27 ετών. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει  από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας  διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Πρόκεειται για πολύ καλά οργανωμένη ομάδα η οποία για την επίτευξη του σκοπού τους, είχε προμηθευθεί τα κατάλληλα μέσα (κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα) ενώ συχνά παρακολουθούσαν τους υποψήφιους στόχους τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση ληστείας  που διαπράχθηκε στις 4-12-2014 σε οικία στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν απειλήσει με ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος τις ενοίκους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων και των κοσμημάτων.

Εξιχνιάσθηκε επίσης και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2-6-2015  σε οικία στο Χαλάνδρι.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικίες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Διάφορα κοσμήματα.

Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim

Πλήθος φωτογραφικών συσκευών.

Πλήθος usb stick.

Πινακίδες οχημάτων.

Τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.