Ακυρώσεις κρατήσεων και προειδοποιήσεις

Ακυρώσεις κρατήσεων και προειδοποιήσεις

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διογκώνονται μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στη λειτουργία της ελληνικής τουριστικής αγοράς ως αποτέλεσμα των χρηματοπιστωτικών επιπτώσεων από την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ακυρώσεις κρατήσεων καταγράφονται σε καταλύματα της χώρας από Βρετανούς, Γερμανούς, Γάλλους, Καναδούς, Ισραηλινούς και άλλων εθνικοτήτων τουρίστες, ενώ εξετάζεται σοβαρά από ξένους οργανισμούς και η ακύρωση πτήσεων charter. Ξεναγός ανέφερε ότι είχε τρία γκρουπ Γερμανών για τον Αύγουστο, οι οποίοι ακύρωσαν τις διακοπές τους. Επιπλέον, ακυρώσεις έγιναν από Ελληνες σε περιοχές όπως η Λακωνία και το Πήλιο. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον συνεδριακό τουρισμό. Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον δύο εταιρικές εκδηλώσεις ελληνικών ομίλων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Το χειρότερο, πάντως, για την αγορά τις τελευταίες ημέρες είναι ότι δεν μπαίνουν νέες κρατήσεις στα συστήματα των καταλυμάτων, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η πορεία του τουρισμού για όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Παράλληλα, στον αέρα θα βρεθούν τουλάχιστον γι’ αυτή την εβδομάδα οι πληρωμές των μισθών για μεγάλο αριθμό απασχολουμένων σε τουριστικές επιχειρήσεις. Μεγάλα είναι τα προβλήματα, ελλείψει ρευστότητας, και των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων προτρέπουν τους ξένους επισκέπτες να πληρώνουν με μετρητά και όχι με κάρτες προκειμένου να αποκτήσουν σχετική ρευστότητα για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών σε πληρωμές. Σε άλλη περίπτωση στην Πάρο, τουρίστες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο χωρίς να πληρώσουν, αφού δεν είχαν μαζί τους μετρητά. Επίσης, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο, θαλάσσιο τουρισμό πραγματοποιώντας ημερήσιες εκδρομές στο Ιόνιο, δεν μπόρεσε, χθες, λόγω της αργίας των τραπεζών και ελλείψει ρευστού, να προμηθευτεί καύσιμα για τα σκάφη. Η Ελλάδα χάνει και ένα μεγάλο αριθμό εν δυνάμει τουριστών που ακύρωσαν τις διακοπές του στη Τυνησία λόγω του τελευταίου τρομοκρατικού χτυπήματος και αναζητούν άλλους προορισμούς. Πρώτη επιλογή με μεγάλη διαφορά γι’ αυτούς –μετά τα προβλήματα στη χώρα μας– είναι η Ισπανία.

Εξάλλου, προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή «στην πιθανότητα διακοπής των τραπεζικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες και εξυπηρέτησης από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ATM, σε όλη την Ελλάδα». Προτρέπει, επίσης, τους Αμερικανούς πολίτες να έχουν περισσότερους από έναν τρόπους πληρωμής (μετρητά, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες) και να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν «αρκετά μετρητά ώστε να καλύψουν επείγοντα περιστατικά και απρόβλεπτες καθυστερήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή