Αναλήψεις σε αστυνομικό κλοιό

Αναλήψεις σε αστυνομικό κλοιό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτα μέτρα θέτει σε ισχύ η ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια και προστασία των συνταξιούχων – καταθετών που θα πραγματοποιήσουν αναλήψεις χρημάτων από τα 968 υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούν κατ’ εξαίρεση σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Μόνο στον νομό Αττικής, υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 ένστολοι αστυνομικοί θα απασχοληθούν στη φύλαξη των υποκαταστημάτων και την ασφάλεια των καταθετών, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα ο αριθμός τους υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 8.000.

Σχετικό, γραπτό αίτημα προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας υπέβαλε ήδη από την περασμένη Κυριακή η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ενώ νεότερη επικοινωνία για το θέμα υπήρξε και χθες με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Πανούση.

Στην Αττική το σχέδιο της ΓΑΔΑ προβλέπει ότι έξω και περιμετρικά από κάθε υποκατάστημα θα περιπολούν ένα ζευγάρι αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο ακόμα ένστολοι από τις πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ., ήτοι συνολικά 8 άτομα. Οι εντολές που έχουν λάβει είναι βεβαίως να αποτρέψουν πιθανές απόπειρες ληστειών, αλλά επίσης και τυχόν εντάσεις και επεισόδια που ενδέχεται να ξεσπάσουν μεταξύ πελατών.

Εξάλλου, έντονη ανησυχία για όσα ενδέχεται να διαδραματιστούν σήμερα στις τράπεζες διατύπωσε ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος προειδοποίησε ότι θα κηρύσσει «τοπική στάση εργασίας» σε όσα καταστήματα γίνονται προστριβές και αντεγκλήσεις μεταξύ πελατών και προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο, κλιμάκια συλλόγων εργαζομένων στις τράπεζες και μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους θα επισκέπτονται σήμερα τα ανοιχτά καταστήματα για να επιτηρούν τις συνθήκες εξυπηρέτησης των συνταξιούχων.

Παρόμοια μέτρα με αυτά που έχουν προβλεφθεί για την Αττική λαμβάνονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένες περιπολίες έχουν προβλεφθεί και στις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας.

Εξάλλου, για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς επίσης και για τα μέτρα που θα ληφθούν εν όψει του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης και οι επικεφαλής αξιωματικοί των αστυνομικών περιφερειών όλης της χώρας.

Διαρρήξεις και ληστείες

Στο μεταξύ, διαρρήξεις και ληστείες εις βάρος πολιτών που, λόγω capital control, απέσυραν αποταμιεύσεις από τις τράπεζες σημειώθηκαν και χθες. Στο Κερατσίνι θύμα διάρρηξης έπεσε 62χρονος. Οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι του 20.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα. Στην Κερατέα, αντίστοιχα, ληστεία σημειώθηκε σε βάρος 69χρονου από τον οποίο οι δράστες αφαίρεσαν 350 ευρώ, ενώ ληστεία με λεία 9.400 ευρώ σημειώθηκε σε βάρος αλλοδαπών ενοίκων σε διαμέρισμα στον Αγ. Παντελεήμονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή