Ελεύθερος με βαρείς όρους ο Ηλ. Κασιδιάρης

Ελεύθερος με βαρείς όρους ο Ηλ. Κασιδιάρης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη με βαρύτατους περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, παρά την αντίθετη πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η προσωρινή κράτηση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής πρέπει να διακοπεί και να μην ανανεωθεί για ένα ακόμη εξάμηνο.

Ενα χρόνο μετά την προφυλάκιση του βουλευτή για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής αποφάσισε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» και διέταξε την αποφυλάκισή του με την επιβολή περιοριστικών όρων – την απαγόρευση συμμετοχής σε κομματικές ή άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, πλην του Κοινοβουλίου, την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει και την απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών έκριναν ότι παρά το γεγονός πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι κατηγορούμενος για κακούργημα, δεν «είναι ύποπτος φυγής η ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή