Συνεχίζεται η περιφρούρηση τραπεζών

Συνεχίζεται η περιφρούρηση τραπεζών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα συνεχίσει να διατίθεται για την ασφάλεια των συνταξιούχων-καταθετών που θα επιχειρήσουν, και σήμερα, να πραγματοποιήσουν αναλήψεις μετρητών από τα 968 υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούν κατ’ εξαίρεση σε όλη τη χώρα. Στην Αττική χθες, η διαδικασία κύλησε χωρίς απρόοπτα, ενώ σε δύο περιπτώσεις αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που κρίθηκε ότι κινούνταν ύποπτα κοντά σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Για παράδειγμα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης τέσσερις νεαρούς Ρομά, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. και θεωρήθηκε ότι σχεδίαζαν να εξαπατήσουν ή ακόμα και να ληστέψουν ηλικιωμένους που είχαν νωρίτερα πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, οι τέσσερις προσαχθέντες έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Σε προσαγωγή ενός αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί και στην Καλλιθέα. Δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του και αφέθηκε άμεσα ελεύθερος, ενώ τις απογευματινές ώρες ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τέσσερις νεαροί Ρομά.

Ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ, που θα εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των τραπεζών, προβλέπει πεζές περιπολίες δύο ένστολων αστυνομικών στις εισόδους των τραπεζών, ενώ περιμετρικά των υποκαταστημάτων διατίθενται 105 περιπολικά, 100 ομάδες ΔΙ.ΑΣ., 15 δικυκλιστές της ομάδας «Ζ». Σε περίπου 50 ανέρχονται οι ομάδες περιπολιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ σε ορισμένες «ευαίσθητες» περιοχές στο σχεδιασμό ασφαλείας συμπεριελήφθησαν και διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο στον νομό Αττικής υπολογίζεται ότι στη φύλαξη των υποκαταστημάτων και την ασφάλεια των καταθετών απασχολούνται καθημερινά περίπου 3.000 αστυνομικοί.

Εκτακτα μέτρα έχουν προβλεφθεί και εφαρμόζονται και στις πόλεις και περιοχές της περιφέρειας, όπου επίσης λειτουργούν κατ’ εξαίρεση υποκαταστήματα τραπεζών. Μάλιστα, στις περισσότερο απομονωμένες περιοχές έχει δοθεί κατεύθυνση στους αστυνομικούς ακόμα και να μεταφέρουν με περιπολικά όσους ηλικιωμένους αδυνατούν να μεταβούν μόνοι τους στην τράπεζα.

Ταυτόχρονα, σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και υπό τον φόβο μήπως ομάδες αναρχικών προκαλέσουν επεισόδια εκμεταλλευόμενες το γενικότερο κλίμα αναστάτωσης των τελευταίων ημερών. Αρμόδιοι αστυνομικοί έλεγαν χθες στην «Κ» ότι τα «ηγετικά» στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται σε κλοιό και επικαλούνταν τις άμεσες προσαγωγές (το βράδυ της Τρίτης) 35 ατόμων που πέταξαν φέιγ βολάν και προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό με υβριστικά συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των υποστηρικτών του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Πάντως, όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την προσαγωγή τους στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Συγκεντρώσεις αναρχικών-αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Τρίτης, στα Προπύλαια και τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή