Συλλήψεις αναρχικών για επιθέσεις κατά αστυνομικών σε Σύνταγμα – Εξάρχεια

Συλλήψεις αναρχικών για επιθέσεις κατά αστυνομικών σε Σύνταγμα – Εξάρχεια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κατηγορούνται πέντε αναρχικοί-αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε Σύνταγμα και Εξάρχεια αντίστοιχα. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υποστηρικτών του ΟΧΙ στο Σύνταγμα συνελήφθη 36χρονος, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε επίθεση εναντίον διμοιρίας της Υ.Α.Τ. κοντά στο υπουργείο Οικονομικών. Ο συλληφθείς φέρεται να ανήκε σε ομάδα περίπου 300 αναρχικών, οι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως και πορεία με δίκυκλα στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στην πλατεία Μοναστηρακίου και, στη συνέχεια, σε διμοιρία της Υ.Α.Τ., στη συμβολή των οδών Οθωνος και Φιλελλήνων. Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε δίωξη για επιθέσεις κατά αστυνομικών, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων κ.ά.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που εκδηλώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων συνελήφθησαν 4 ακόμα άτομα, τρεις Ελληνες και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν. Παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της αντίστασης και της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Αστυνομική κινητοποίηση υπό τον φόβο επεισοδίων στα Εξάρχεια υπήρξε και χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαρός πλησίασε αστυνομικό-σκοπό σε εκλογικό κέντρο επί των οδών Εμ. Μπενάκη και Αραχόβης και απαίτησε την απομάκρυνσή του από το σημείο, απειλώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εκδηλωνόταν εμπρηστική επίθεση. Τελικά, η απειλή και οι φόβοι των αστυνομικών δεν επιβεβαιώθηκαν. Στο μεταξύ, με κείμενο που αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στο Athens Indymedia, ομάδα ατόμων που υπέγραψαν ως «σύντροφοι/ισσες από τα βόρεια της Αθήνας» ανέλαβαν την ευθύνη για τον βανδαλισμό προεκλογικού περιπτέρου (υπέρ του ΝΑΙ) στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. «Η κίνησή μας δεν εκκίνησε από τη διάθεσή μας να υποστηρίξουμε το ΟΧΙ, αλλά, αντίθετα, από την κοινή μας ανάγκη να έρθουμε σε ρήξη με το αστικό μπλοκ και τους εκφραστές του που έχουν συνασπιστεί γύρω από το ΝΑΙ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή