Πρόσφεραν νερό και βουτήματα σε ουρές των ΑΤΜ

Πρόσφεραν νερό και βουτήματα σε ουρές των ΑΤΜ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο δυσάρεστο τοπίο των τελευταίων ημερών, τις αντεγκλήσεις, τον διάχυτο φόβο, τον θυμό, είχαμε πελώρια λαχτάρα ακόμα και για υποψία θετικής είδησης. Αυτό το μικρό μονόστηλο στον τοπικό Τύπο της Κρήτης ήταν ακριβώς η είδηση που χρειαζόμασταν.

«Σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης –έλεγε το ρεπορτάζ– προχώρησε η οικογένεια Καλαθάκη και η Kappa Foods, αφού έστησε τραπέζια με παγωμένο νερό και εδέσματα για να τα προσφέρει σε όσους περιμένουν στην ουρά των ATM και των ταμείων των τραπεζών στο Ηράκλειο». Οι φωτογραφίες που συνόδευαν το κείμενο έδειχναν πράγματι πάγκους στημένους δίπλα στις ουρές που σχημάτιζαν οι συνταξιούχοι οι οποίοι προσέρχονταν για να εισπράξουν τα 120 ευρώ της σύνταξής τους.

Ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, γενικός διευθυντής της εταιρείας κέτερινγκ και εκπαίδευσης, σχεδόν σάστισε όταν επικοινωνήσαμε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία. «Μα αυτό είναι κάτι πολύ σύνηθες για εμάς. Δεν θα αφήναμε τους ανθρώπους χωρίς νερό μέσα στη ζέστη», είπε. Εδώ και 19 χρόνια, μας εξήγησε, η εταιρεία πραγματοποιεί συνεχώς τέτοιες δράσεις, όπως, για παράδειγμα, το γεύμα αγάπης για 5.000 πολίτες κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, αλλά και πολλές εθελοντικές παρεμβάσεις σε φορείς και δομές της πόλης κάθε εβδομάδα.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, τη μεγάλη οικονομική και ψυχολογική πίεση που δέχεται ο κόσμος, σκεφτήκαμε ότι έχουμε χρέος να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται». Ανθρωποι της επιχείρησης προσέφεραν δωρεάν μπουκάλια νερό, χυμούς, καφέ, κέικ και βουτήματα στους συνταξιούχους που περίμεναν έξω από όλες τις ανοιχτές τράπεζες του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα έστησαν ομπρέλες για ίσκιο και καρέκλες για να ξαποσταίνουν όσοι κουράζονταν από την ορθοστασία.

«Ο κόσμος το δέχθηκε με πολύ μεγάλη χαρά, ήταν μια ανακούφιση μέσα στη ζέστη, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στο Ηράκλειο. Ο τουρισμός είναι ακόμα μεγάλος μοχλός και ανάσα, αλλά υπάρχει πολύ κακή ψυχολογία αυτή τη στιγμή».

Οπως λέει ο κ. Τριανταφύλλου, ακόμα πιο εγκάρδια τους αποδέχθηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν προέρχονται από κάποιο κόμμα. «Αμέσως είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση, γιατί οι άνθρωποι είναι πια πολύ σκεπτικοί με τα κόμματα», λέει ο κ. Τριανταφύλλου.

Η δράση έγινε την προηγούμενη Πέμπτη από νωρίς το πρωί ώς τη μία το μεσημέρι. Ανάλογα με τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή