Εκκληση του βρετανού πρέσβη στην Αθήνα για μια τελευταία προσπάθεια για συμφωνία

Εκκληση του βρετανού πρέσβη στην Αθήνα για μια τελευταία προσπάθεια για συμφωνία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για μία τελευταία προσπάθεια για μία συμφωνία που θα εκτονώσει την κρίση, κάνει ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζών Κίττμερ, καθησυχάζοντας παράλληλα τους βρετανούς πολίτες που κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την δηλωση του κ. Κίττμερ, δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στις υπηρεσίες στα νησιά και οι βρετανοί πολίτες μπορούν "να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς καμμία ανησυχία".

«Στο δημοψήφισμα της Κυριακής οι πολίτες της Ελλάδας εξέφρασαν τη θέση τους ξεκάθαρα σε μια σημαντική συγκυρία της οικονομικής κρίσης», τονίζει στην δήλωσή του ο βρετανός πρέσβης. «Εδώ και σχεδόν 200 χρόνια η Ελλάδα και η Βρετανία είναι σύμμαχοι με μια λαμπρή κοινή ιστορία. Ξέρουμε καλά ότι οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και σεβόμαστε την απόφασή του. Παρά ταύτα η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις παραμένει.  Καλούμε όλες τις πλευρές να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για μια συμφωνία που θα εκτονώσει την κρίση. Είναι μέρος της δουλειάς μου και της δουλειάς των συνεργατών μου στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να στηρίζουμε τους Βρετανούς που χρειάζονται βοήθεια. Γι’ αυτό και έχουμε ήδη ενισχύσει τα προξενεία μας καθώς ξεκινάει η κατ’ εξοχήν τουριστική περίοδος στην Ελλάδα. Ταξιδεύω στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια, τα τελευταία δυόμισυ χρόνια έχω το προνόμιο να μένω εδώ, και ξέρω πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα και οι Έλληνες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους ακόμα και κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση από τους τουριστικούς πράκτορες σχετικά με τυχόν προβλήματα στις υπηρεσίες στα νησιά. Από πλευράς μας έχουμε κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό ώστε οι Βρετανοί πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι καλά προετοιμασμένοι και να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς καμμία ανησυχία.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή