Ξουλίδου: Παραγωγή φαρμάκων από Ε.Δ.

Ξουλίδου: Παραγωγή φαρμάκων από Ε.Δ.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να παραχθούν φάρμακα πρώτης ανάγκης από τις Ενοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί αν η Ελλάδα βρεθεί σε αδιέξοδο, σύμφωνα με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και δεν είναι κάτι καινούργιο, και η Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού –ΑΒΥΠ– στην Πειραιώς παράγει φάρμακα για τους στρατιώτες», είπε η κ. Ξουλίδου στον ΒΗΜΑ FM, και υπενθύμισε επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Κώστα Ησυχου στις εγκαταστάσεις της ΑΒΥΠ τον προηγούμενο μήνα, οπότε και σημείωσε την ανάγκη να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Αμυνας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω παραγωγής φθηνού φαρμάκου από τη στρατιωτική παραγωγή.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα αυτό, η κ. Ξουλίδου είπε ότι υπάρχουν οι φοιτητές που περνούν στις στρατιωτικές σχολές και είναι υγειονομικοί, επομένως –κατά την ίδια– διόλου…παράλογο και παράξενο είναι να γίνεται η παραγωγή φθηνού φαρμάκου από τον στρατό, σημειώνοντας ότι αναφέρεται σε φθηνά φάρμακα, ευρείας κατανάλωσης και όχι σε ειδικά φάρμακα, όπως για καρκινοπαθείς, και όλα αυτά στην περίπτωση που υπάρξει «το τραγικότερο σενάριο που η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή