Μιχαλολιάκος: Ακυρο το κατηγορητήριο

Μιχαλολιάκος: Ακυρο το κατηγορητήριο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά του κατηγορητηρίου εξαπέλυσε μέσω του συνηγόρου του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος, επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο ότι είναι άκυρο και διάτρητο, και η ηγετική ομάδα του κόμματός του έφθασε στο εδώλιο με κατηγορίες έωλες και σαθρές.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως και οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές του 2012, μέσω του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι παντελώς αόριστο και συνεπώς η ποινική δίωξη σε βάρος του άκυρη».

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για παραβίαση δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εγκληματική δράση της Χ.Α., επικαλούμενος επιχειρήματα για πολιτική δίωξη κατά των δικαζομένων στελεχών του κόμματός του και επιρρίπτοντας ευθύνες στην τότε κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε σε πολιτικές δηλώσεις που είχαν γίνει τότε από τους Αντώνη Σαμαρά, Νίκο Δένδια αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Επίσης αναφέρθηκε στο γνωστό βίντεο με τη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα για ραδιοτηλεοπτική κάλυψή της αλλά και για καταγραφή των πρακτικών της. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου διαχώρισε τη θέση της από τους λοιπούς δικαστές, επιτρέποντας μόνον τη φωτογράφιση της διαδικασίας, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν θα διασαλεύεται η ευρυθμία του δικαστηρίου. Και η εισαγγελέας της δίκης Αδαμαντία Οικονόμου ετάχθη επίσης υπέρ της απόρριψης όλων των παραπάνω αιτημάτων, ενώ επίσης απορρίφθηκε και το αίτημα (υποβλήθηκε για μία ακόμη φορά) για μεταφορά της δίκης σε άλλον χώρο.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί, όπως ανακοινώθηκε χθες, και πάλι στις 14 Ιουλίου, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα σταματήσει τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή