Επιστολή Θάνου σε Eυρωπαίους δικαστές για το ελληνικό ζήτημα

Επιστολή Θάνου σε Eυρωπαίους δικαστές για το ελληνικό ζήτημα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή προς τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέστειλε η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (επελέγη πριν από δέκα ημέρες από το υπουργικό συμβούλιο) ζητώντας την άσκηση της επιρροής τους προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στην επιστολή της _ συντεταγμένη στα γαλλικά- λαμβάνει θέση, πέραν των θεσμικών της αρμοδιοτήτων, επί πολιτικών θεμάτων, λόγω όπως αναφέρει της κρισιμότητας των στιγμών και αναφέρεται στο δημοψήφισμα αλλά και στο χρέος.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, αλλά αντίθετα επιθυμεί την παραμονή της εντός αυτής».

Λαμβάνοντας θέση η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου και επί του δημοψηφίσματος αποτιμά το αποτέλεσμά του ως εξής: «Το ερώτημα στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν ήταν η έξοδος από το ευρώ, όπως κατά τρόπο ανακριβή επέμεναν να υποστηρίζουν ορισμένοι εκ των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά ηταν σαφώς η έγκριση η όχι της πρότασης των θεσμών για νέα μέτρα λιτότητας, χωρίς τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 61,3% εψήφισε όχι».

Επίσης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, λαμβάνει θέση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από ανώτατο δικαστικό λειτουργό και για το χρέος, σημειώνοντας ότι « για τη δημιουργία του βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό το χρέος οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόϊκα και τα οποία απεδείχθησαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή