Γ. Πανούσης: «Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς»

Γ. Πανούσης: «Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον δήμαρχο Ραφήνας κ. Βασίλειο Πιστικίδη, τον λιμενάρχη κ. Γιάννη Ρουσάκη και τον διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος κ. Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο συναντήθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του αστυνομικού τμήματος και συζήτησε με το προσωπικό θέματα αστυνόμευσης, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο και τα Σαββατοκύριακα. Απευθυνόμενος στο αστυνομικό προσωπικό, ο κ. Πανούσης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, οι πολίτες θα πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. Θέλω να σταθείτε στο πλευρό τους, να δείξετε έμπρακτα ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, την υπηρετεί και την προστατεύει».

Την ίδια ώρα, πάντως, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα ληστειών σε βάρος πολιτών που λόγω capital controls έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Ενδεικτικά, την 7η Ιουλίου 82χρονος κατήγγειλε ότι άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη την ώρα που κοιμόταν και του πήραν τα 15.000 ευρώ που είχε βγάλει από την τράπεζα. Οπως δήλωσε στους αστυνομικούς προχθές το πρωί, μόλις ξύπνησε διαπίστωσε ότι είχαν εξαφανιστεί τα χρήματά του και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι οι άγνωστοι είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα του σπιτιού. Eνα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι οι δράστες να γνώριζαν ότι είχε προβεί σε ανάληψη χρημάτων από τράπεζα.

Σε άλλη περίπτωση, άγνωστοι διέρρηξαν χθες στις 5 τα ξημερώματα τουριστικό γραφείο 52χρονης στο Μενίδι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματοκιβώτιο με 15.000 ευρώ.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και πάλι στο Μενίδι. Aγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των εμπόρων να καταθέσουν στην τράπεζα τις εισπράξεις τους, «σήκωσαν» από σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» χρηματοκιβώτιο με σημαντικό χρηματικό ποσό. Θύμα ληστείας έπεσε τέλος ταχυδρομικός υπάλληλος στη Σπάρτη. Ο δράστης με την απειλή όπλου άρπαξε περίπου 10.000 ευρώ που προορίζονταν για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων στα χωριά της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή