ΣτΕ: Νόμιμο το Π.Δ. για τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών έκτισης ποινής

ΣτΕ: Νόμιμο το Π.Δ. για τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών έκτισης ποινής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρείς ημέρες, από δυόμιση που ήταν μέχρι τώρα, αυξάνεται ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών έκτισης ποινής για κρατούμενους, οι οποίοι συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης ή εργάζονται στις φυλακές.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο «πριμοδοτείται» η εκπαίδευση και η εργασία στις φυλακές, ενώ εξυπηρετείται και η αποσυμφόρηση των φυλακών. Κατόπιν αυτών κάθε ημέρα εργασίας ή εκπαίδευσης αντιστοιχεί σε τρείς ημέρες έκτισης ποινής. Το μέτρο αφορά, κατάδικους και υπόδικους που εργάζονται σε αγροτική ή κτηνοτροφική μονάδα αγροτικής φυλακής ή ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης νέων, σε συνεργεία οικοδομών και τεχνικών εργασιών που συγκροτούνται εκτάκτως και για συγκεκριμένο έργο σε οποιαδήποτε φυλακή και στο αρτοποιείο της κεντρικής αποθήκης υλικού φυλακών.

Επίσης αφορά κατάδικους και υπόδικους που συμμετέχουν στα προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία πραγματοποιούνται εντός και εκτός των αγροτικών φυλακών , στα προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που πραγματοποιούνται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και Κορυδαλλού, στα επιμορφωτικά ή εκπαιδευτικά προγράμματα ή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που πραγματοποιούνται σε οποιαδήποτε κατάστημα κράτησης νέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή