Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για εκπαιδευτικές άδειες με «βραχιολάκι»

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για εκπαιδευτικές άδειες με «βραχιολάκι»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι κρατούμενοι, όπως ο Νίκος Ρωμανός, που είναι φοιτητές μπορούν πλέον να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε Α.Ε.Ι., κ.λπ., καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν τη σχετική απόφαση.

Το νομοθετικό κενό που υπήρχε για να υλοποιηθεί το μέτρο καλύφθηκε και στο εξής οι κρατούμενοι φοιτητές μπορούν να λαμβάνουν άδειες και να παρακολουθούν τις σπουδές τους.

Αναλυτικότερα, τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε νόμος που έδινε την δυνατότητα σε κρατούμενους να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα φορώντας το περιβόητο ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο ίδιος νόμος προέβλεπε την έκδοση σχετικής απόφασης των υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης που θα καθόριζε τις λεπτομέρειες χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών στους κρατούμενους φοιτητές  που θα φορούν υποχρεωτικά βραχιολάκι.

Η σχετική  απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης  και Παιδείας, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εκδόθηκε τώρα.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι οι κρατούμενοι, υπόδικοί και κατάδικοι που είναι φοιτητές ή σπουδαστές Α.Ε.Ι., κ.λπ. «δικαιούνται την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εργαστηρίων, καθώς και τη συμμετοχή στις εξετάσεις και εξ αποστάσεως, εφόσον το επιθυμούν ή έχει απορριφθεί το αίτημα τους για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα».

Την ευθύνη εφαρμογής και υλοποίησης της επίμαχης υπουργικής απόφασης έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στο έργο του θα συνδράμει και το υπουργείο Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή