Πυρκαγιές σε Βύρωνα και Κορωπί

Πυρκαγιές σε Βύρωνα και Κορωπί

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Βύρωνα, με τις φλόγες να απειλούν κατοικημένες περιοχές και σπίτια στον Καρέα. Στο Υπουργείο Άμυνας μετέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στη συνέχεια θα πάει και στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις φωτιές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.28 στη συμβολή των οδών Κίσσου και Ιριδος. Κλειστή για λόγους ασφαλείας είναι η Κατεχάκη στο ύψος του Καρέα.

Στην περιοχή επιχειρούν δέκα οχήματα της πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και στην επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να μετάσχουν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Η προσπάθειά, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από περιοχή χαμηλής βλάστησης, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή του Κορωπίου. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην χώρα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ενώ βοηθούν στην αμεσότερη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή