Εκτακτα μέτρα και επισημάνσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Εκτακτα μέτρα και επισημάνσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση, με σκοπό το συντονισμό των υπηρεσιών που βρίσκονται σε επαγρύπνηση λόγω των πυρκαγιών, αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών πραγματοποίησε η Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, σε ισχύ παραμένουν τα έκτακτα μέτρα σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς και τα δάση της Αττικής, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Η Περιφέρεια υπενθυμίζει στους πολίτες ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εργασία (καύση ξερών χόρτων, κλαδιών, οξυγονοκολλήσεων κ.α.) οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ σε περίπτωση φωτιάς θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (αριθμός 199) δίνοντας σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία της πυρκαγιάς και για το είδος της βλάστησης που καίγεται και θα πρέπει να απομακρύνονται έγκαιρα εφόσον δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάστολή της πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή