ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σάμο και Ναύπλιο

pyrkagiaelikoptero

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβερστικής,  η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντες στο Πυθαγόρειο Σάμου. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγίες που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Ασίνη και τα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλίου, ύστερα από προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, των πολιτών της περιοχής, αλλά και την καθοριστική συμβολή των εναέριων μέσων. Καθώς η πυρκαγιά απειλούσε κατοικημένες περιοχές, προκάλεσε ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια κι ελέγχθηκε γρήγορα από την άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Στην περιοχή επιχειρούν δέκα οχήματα, 38 πυροσβέστες από πεζοπόρο τμήμα και δύο πετζετέλ.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά στην περιοχή Λευκάκια ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα, στις 15:00 από την πρώτη, όπου επιχειρούν τέσσερα οχήματα, ένα βυτίο και δέκα πυροσβέστες.

Στο μεταξύ υπό έλεγχο βρίσκεται και  η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:18 στην περιοχή Πανόραμα Αχαρνών στο Μενίδι εντός αστικού ιστού σε έκταση με χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και ένα ελικόπτερο.