Επιτυχής η αστυνόμευση γύρω από την Ακρόπολη

Επιτυχής η αστυνόμευση γύρω από την Ακρόπολη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αποτιμά η ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα του σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής γύρω από την Ακρόπολη, που τέθηκε σε εφαρμογή την 21η Μαΐου. Στόχος της επιχείρησης, στην οποία απασχολούνται καθημερινά περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, είναι η αντιμετώπιση κρουσμάτων μικροεγκληματικότητας, κυρίως ληστειών και κλοπών σε βάρος τουριστών.

Από την έναρξη εφαρμογής της επιχείρησης έως σήμερα έχουν συλληφθεί 135 άτομα, κυρίως για παρεμπόριο, κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, 90 άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί παρεμπορίου, 10 για κλοπές, 19 για παράνομη είσοδο στη χώρα και δύο για υποθέσεις ναρκωτικών. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έχει τίτλο «Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης» και εφαρμόζεται στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο άλσος Φιλοπάππου, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και αλλού. Σύμφωνα με αριθμητικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΓΑΔΑ, από την 21η Μαΐου έως χθες ελέγχθηκαν 9.486 άτομα, προσήχθησαν 1.347, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 είδη παρεμπορίου (ρούχα, γυαλιά, κ.λπ.). Επικεφαλής αξιωματικός της ΓΑΔΑ δήλωσε στην «Κ» ότι «στην επιχείρηση μετέχουν ένστολοι, καθώς και αστυνομικοί με πολιτικά», και προσέθεσε ότι οι δείκτες της εγκληματικότητας στην περιοχή περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί αποτρεπτικά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πρόγραμμα πεζών περιπολιών, από την 25η Μαΐου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική 512 περιπολίες, έχουν ελεγχθεί 2.877 άτομα και έχουν βεβαιωθεί 787 παραβάσεις. «Τα προγράμματα υλοποιούνται στη βάση της νέας φιλοσοφίας, με στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές της Αττικής και σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή