Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο προστατευμένο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία. Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με τοπικό μέσο στην περιοχή Κουνουπελάκι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ όπως είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ιωσήφ Ναμπίλ Μοράντ, θετικό ήταν το γεγονός ότι η φωτιά είναι στην άκρη του δάσου. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο όχημα δώδεκα ατόμων και 4 Α/Φ από αέρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, ελαφρά τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος είχε σπεύσει για βοήθεια στον τόπο της φωτιάς, όταν βρέθηκε κοντά σε σημείο που γίνονταν ρίψεις νερού από αεροπλάνο.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Πάντως οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο και να μην συμβούν τα χειρότερα. Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεγάλες είναι οι καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.

Νωρίτερα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Σταμάτας, σε δασική έκταση στον δρόμο προς Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς και όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ενώ σημαντική βοήθεια αποτέλεσαν οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Με πέντε υδροφόρα οχήματα συνέδραμε η Περιφέρεια Αττικής η οποία υπενθυμίζει ότι λόγω της αυξημένης πιθανότητας πυρκαγιάς, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες που περιλαμβάνουν καύση ξερών χόρτων, κλαδιών οξυγονοκολλήσεις κ.ά.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να καλέσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199, δίνοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή