Μυστήριο γύρω από τον θάνατο εμπόρου ηρωίνης

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο εμπόρου ηρωίνης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς 2 τόνων ηρωίνης, πέρυσι τον Ιούνιο, από τα Εμιράτα στην Ελλάδα με το πλοίο «Noor One» προσδίδει ο θάνατος, το βράδυ της Δευτέρας, ενός εκ των «εγκεφάλων» της εισαγωγής, του 41χρονου Σερχάν Μπασκάλ. Ο Μπασκάλ, τουρκικής καταγωγής, κρατείτο στον Κορυδαλλό και, σύμφωνα με πληροφορίες από τη φυλακή, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας μεταφέρθηκε με συμπτώματα δύσπνοιας στο νοσοκομείο των φυλακών και από εκεί στον Ερυθρό Σταυρό, όπου κατέληξε.

Στην απολογία του, την 13η Ιουνίου 2014, ο Μπασκάλ είχε υποστηρίξει ότι έπασχε από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (ALS), καθώς και ότι προ διετίας οι θεράποντες ιατροί του τον είχαν ενημερώσει ότι του απέμεναν περίπου 5 χρόνια ζωής. Πάντως, τα ακριβή αίτια θανάτου του 41χρονου θα προκύψουν από τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώνεται, κατά πληροφορίες, σήμερα, και αρκετοί είναι εκείνοι που διατυπώνουν ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά αίτια θανάτου του 41χρονου. Εξάλλου, σύμφωνα με φήμες, ένας ακόμα αλλοδαπός εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο Ιρανός υπήκοος Ahmed Sahid, ο οποίος είχε μυστηριωδώς καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη, εντοπίστηκε νεκρός σε χώρα της Ε.Ε. όπου είχε καταφύγει. Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, ο Μπασκάλ είχε καθοδηγητικό ρόλο στη μεταφορά της ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο και ήταν συνδετικός κρίκος με άλλους ομοεθνείς του στο Βέλγιο, που ήταν και οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών. Στην απολογία του, πάντως, ο 41χρονος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε υποστηρίξει ότι είχε έρθει στην Ελλάδα εξαιτίας της ασθένειας που αντιμετώπιζε και η οποία δεν του επέτρεπε, λόγω κλιματικών συνθηκών, να συνεχίσει να ζει στο Βέλγιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή