Στο λιμάνι της Σητείας «έδεσε» το πλοίο με τους μετανάστες

Στο λιμάνι της Σητείας «έδεσε» το πλοίο με τους μετανάστες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Σητείας «έδεσε» το φορτηγό πλοίο «ΜΑRA» με τους περίπου 180 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 60 παιδιά που είχαν εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας σε ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 120 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης.

Μέχρι στιγμής έχουν αποβιβαστεί περίπου δέκα μετανάστες ενώ το σύνολο αυτών αναμένεται να φιλοξενηθούν στο δημοτικό γυμναστήριο. Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται στο πλοίο για να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί. Η διαδικασία μεταφοράς τους αναμένεται να χρειαστεί αρκετή ώρα. Για τις εγκύους υπάρχει μέριμνα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ενώ πέντε ασθενοφόρα βρίσκονται στο λιμάνι και έχουν τεθεί στη διάθεση των ανθρώπων που χρήζουν ενδεχομένως ιατρικής παρακολούθησης.

Για τη διάσωση των μεταναστών στήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης, υπό το συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης. Τελικά, το φορτηγό «MARA», σημαίας Τόγκο, προσέγγισε τη λέμβο, και με τη βοήθεια δύο ακόμη πλοίων, περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες για να τους μεταφέρει στη Σητεία μετά από πολύωρο ταξίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή