Βουνά σκουπιδιών ξανά σε περιοχές του Πύργου

Βουνά σκουπιδιών ξανά σε περιοχές του Πύργου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Παρέμβαση για τα απορρίμματα, που εξακολουθούν να παραμένουν αμάζευτα σε κοινότητες αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές του Πύργου της Ηλείας, έκαναν πέντε επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και την άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες.

Ειδικότερα, με κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι του ιατρικού συλλόγου Ν. Κατσαρός, του φαρμακευτικού Δ. Θεοδωρόπουλος, του οδοντιατρικού Α. Γαλανόπουλος, του δικηγορικού Δ. Δημητρουλόπουλος και του παραρτήματος του ΤΕΕ Β. Κανελλόπουλος υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, ζητώντας άμεσες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, όπως και το να ενταθούν οι προσπάθειες για την ταχεία απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Οπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση, «υπάρχουν ιατρικές καταγραφές αύξησης των κρουσμάτων παθήσεων που αποδίδονται στη συσσώρευση τεράστιων ποσοτήτων απορριμμάτων στους δρόμους και στις γειτονιές της περιοχής του Πύργου, σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες, λόγω καλοκαιριού».

Ακόμη, αναφέρεται ότι «υπάρχουν χωριά όπου τα απορρίμματα δεν έχουν μαζευτεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και ολόκληροι δρόμοι έχουν κλείσει ή έχει περιοριστεί το πλάτος κυκλοφορίας των οχημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμα και κίνδυνοι για την ασφαλή διέλευση αυτοκινήτων και πεζών». Επίσης τονίζουν ότι «υπάρχουν πλατείες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι που ουσιαστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους και τις οικογένειές τους λόγω του ότι κατακλύζονται από τις ποσότητες των απορριμμάτων», και προσθέτουν: «Οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας που καταδικάζονται να ζουν με τα σκουπίδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους και να υφίστανται την απαράδεκτη αυτή κατάσταση για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι».

Οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων σημειώνουν ακόμη ότι «ομοίως δραματική είναι η κατάσταση και στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Το ίδιο συμβαίνει -σύμφωνα με την ανακοίνωση- και κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών, «ακόμα κι αυτών που εντάσσονται στο δίκτυο των τουριστικών διαδρομών που ακολουθούν Ελληνες και ξένοι επισκέπτες της περιοχής για να θαυμάσουν τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας».

Η αποκομιδή των απορριμμάτων του Πύργου ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Απριλίου ύστερα από ένα χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών όπου παρέμεναν αμάζευτοι 13.000 τόνοι απορριμμάτων. Η αποκομιδή είχε ξεκινήσει κατόπιν συμφωνίας που είχε γίνει για τη μεταφορά περίπου 3.500 τόνων στους ΧΥΤΑ Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας και Στράτου Αιτωλοακαρνανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή