Με απόδειξη κατάθεσης από τα πρακτορεία, η ξενάγηση των γκρουπ

Με απόδειξη κατάθεσης από τα πρακτορεία, η ξενάγηση των γκρουπ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τα capital controls, γίνεται η εξυπηρέτηση των γκρουπ τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην έγκαιρη αντίδραση της διοίκησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Από την πρώτη ημέρα της τραπεζικής αργίας, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξεναγοί είχαν την επιλογή να αγοράζουν ομαδικά εισιτήρια χρησιμοποιώντας πιστωτικά έγγραφα με τα οποία αναγνώριζαν την οφειλή τους προς το ΤΑΠ. Ωστόσο, το άνοιγμα των τραπεζών «μάς δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε το δημόσιο χρήμα», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΠ, Ασπασία Λούβη-Κίζη. Επομένως, από σήμερα τα πιστωτικά σημειώματα δεν γίνονται δεκτά, και οι πράκτορες, που δεν μπορούν να πληρώσουν με μετρητά, καλούνται να προσκομίζουν στα εκδοτήρια των αρχαιολογικών χώρων αποδεικτικά προκαταβολής των χρημάτων των εισιτηρίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ταμείου.

Μια θετική επίπτωση της παρούσας συγκυρίας είναι ότι επισπεύδεται η επέκταση του συστήματος χρήσης πιστωτικών καρτών σε όσους χώρους έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης τηλεφωνικής γραμμής στα εκδοτήριά τους. Αυτήν τη στιγμή, πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές μόνο στην Ακρόπολη. Σύμφωνα όμως με την κ. Λούβη, η εγκατάσταση των απαραίτητων μηχανημάτων σε 136 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, είναι πιθανότατα θέμα ημερών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή